Här kommer några bilder från helgen som gick

Kan tilläggas att efter Bloodymaryn så vart nån religös och hade högläsning ur bibeln.

  
Ornässtugan som Gustav Wasa flydde från via dasset.


  
Konditoriet som vi hittade i Falun och stannade till och fikade på.
PS. Hur gick det till nu igen med blomman, Jonne?



Jonne provar nya skor.



Jonne får present.


  
Resultatet av den däringa BloodyMaryn

/OSPA:n

Vecka 2 i falukorvens hem

Har efter en vecka med funktionskontroller med PE fått nya uppgifter och annan lärare. Nu är det PeO som står för pekpinnarna och det har hittills gått bra. Han verkar gilla stämningen och sammanhållningen inom gruppen.

Vi är några som är hiskeligt duktiga och går på morgonpromenader varje dag. Själv har jag slirat lite med det eftersom jag har varit kosmiskt morgontrött. Många av oss har också löst ett gymkort och tränar nu för fullt på ett gym som ligger ett stenkast från hotellet.

Inga bilder blir det denna gång, men under helgen har vi roat oss med det mesta. Lördagen gav oss möjlighet att besöka Falun och på vägen dit stannade vi till vid Ornässtugan, var Gustav Vasa gömde sig för Preben och dess spanare.

I Falun blev det fika och lite shopping för en del. Under fredagen kom Ingela, Martins sambo, ner till Borlänge och hälsade på! Kom tillbaka!!!! Även Jenny, min sambo, kom ner på lördagkvällen då vi även passade på att fira Jonas som tog ytterligare ett steg mot vuxen. Bloody Mary stod på drinklistan. Groggvirket inskaffades, drinken blandades och inte en jävel ville dricka skiten... Så var det med det. Alla förblev nyktra hela kvällen!

Av någon anledning var det ändå många trötta skallar som bangade från den inplanerade turen till Aqua Nova, äventyrsbadet här i Blg. Det slutade med att jag och Jenny for dit själva, men det var kul ändå! Söndagkvällen ordnade jag och Jenny lite husmanskäk nere på GC och vi blev tillslut 8 pers som smaskade i sig mat nere på GC. Ett skönt avbrott från en hel del sunkiga restauranger här som serverar skitmat... Felet är väl att man inte är beredd att betala mer så man får väl det man pröjsar för antar jag...

Nåja. Resten av veckan ska ägnas åt SÄO och lite ATC. Sedan avslutar vi med ett prov innan vi tar helg.

Ha det!!!

/Daniel

Kycklingar i trähästarnas hage.

Green Cargo bjöd på friskvårdskväll med sumokycklingsbrottning, lasergame, bubbelbad och tacobuffe. Elva bilder säger mer än tusen ord...




Rätt position för å sätta på...

...en vagnförstängare illustreras här av Danne.




Annars så har Jonne hittat ett lämpligt spel för blivande järnvägare. Spelet går ut på att bygga spår i USA.


Dag 4 i Knätofsarnas rike!

Har ägnat dagen åt följande:
07:50-9:00 Vagnsyna och titta på containervagnar och "Stora Enso" vagnarna...
sedan blev det teori, mer teori, lite kaffe, någon fick ont i ögonen så läraren trodde att denne sov... Mer teori, lunch!
Ut å syna vagnar med resultatet att vi rödkortade fler vagnar än Svartöväxlingen gör på en hel veckas arbete... ;)
Efter det blev det ett prov i funktionssyning där vi förhoppningsvis ska klara oss alla...

Imorgon blir det halvdag och en rapport om det kommer senare.

PS: Rättegångarna har duggat tätt idag mot stackars vagnar som fått på pälsen. Även stackars bangårdsoperatörer har fått känna piskan vina från våra skarpa syningsögon... Hmmm nåja, vi säger väl så...

PS2: Någon blev totalt knäckt av någon annan i löpningen...

Dag 3 i "Live long time"

Idag har vi synat lite vagnar ute på bangården här i Borlänge. Givetvis ville vi visa oss lite duktiga och lyckades hitta ett fjäderbrott på en parabelfjäder, den översta fjädern. Åklagare Melander höll en benhård slutplädering och yrkade på rött kort och utväxling av den vagnen med motiveringen att fjäderbrott mitt på den övre fjädern gör vagnen farlig.

Vagnens försvarare Leif S. höll i sin sluplädering ett koncist svar till åklagaren: Min klient "Shimmns" är uppriktigt ledsen och ångerfull över den skada denne eventuellt ska ha åsamkat. Den medger dock ej något brott och menar på att risken för eventuell samhällsfara är betydligt överdriven. Vagnen yrkar på vård för att snabbt få komma ut i samhället igen...

Domen blev följande: Rött kort och avställning. vagnen ska inställas till "vård" och rätten ska i samband med försvaret hitta en lämplig vårdinstutition med lämpligt färdsätt dit.

Beslutet går ej att överklaga!

Lektioner

     

Då har vi avverkat de två första skoldagarna.

Dag ett var mest gå igenom vad som kommer att ske och titta på lokalerna som vi tillfälligt sitter i nu och sen miljöutbildning före lunch, sen efter lunch så fick vi skriva ett kunskapsprov i SÄO, ATC, VXI & Broms.

Dag två så började vi med Vagnsyning och vi kom fram till att det var lika tråkigt som den gången vi hade det i Boden på TCC, skillnaden nu är att vi skall hålla på i totalt 3,5dagar med ett prov på slutet, men vi har iallafall tillgång till vagnar att titta på.

I övrigt så funkar allt bra, Ronny har fått en bok med norgehistorier, Jonas har fått nya kuddar & jag anses fortfarande förgammal :-)

/OSPA:n

De tolv slavarna i Borlänge

Nu har vi anlänt till Borlänge, de tolv som fått jobb hos GC.

     

Här är vi på tåget från Arlanda till Gävle.

/OSPA:n

Mera bilder från festen...

Nej, det beror inte på Mattes blåslampa i min bak, jag ville helt enkelt bara dela med mig av de bilder som jag och Jenny lyckades ta under kvällen. Många bilder blev dock "halvblixtade" då en onykter J***s inte riktigt visste att blixten var justerbar...;)



Thats it!

/Daniel

PS:Är det någon bild som ni vill ha i originalupplösning så är det bara att maila mig på [email protected] så mailar jag tillbaka bilden.

Sjuk sjuk värld.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3430793.ab VAR RÄDDA OM ER DÄRUTE!

Sista kvällen med gänget




Vad är det Sonny? Rädd för tjejbaciller? Haha






Så var KY1 formellt avslutad...

Kungen håller tal på något av sina slott, USA:s bankkris är den värsta på många år och det är fortsatt oroligt i mellanöstern. Under Kungens tal nämner han säkert någon gång att det vore kul att få åka tåg, på det sätt man gjorde då man var liten, när Pappa kungen tog den lille Kronprinsen, Karl Gustav, till Centralstationen och hoppade in i en egen förstaklassvagn med destination mot Nyköping.

Nu står vi här, 26 nyutbildade och hungriga lokförare som väntar på olika utmaningar i olika former. Några av oss kommer att spaka gods hemma i länet, andra kommer att söka utmaningen söderöver. Vi kommer att skiljas vind för våg och sprida oss runt om i landet. Den sammanbindande länken får väl då bli denna klassblogg? Här borde vi kunna få plita ner några rader om var vi jobbar, hur det är, vilka maskiner vi spakar och vad vi får vara med om ute på spåret.

Nu närmast väntar en helkväll på Brännastrand med trerätters och annat skoj. Det blir vårt sista formella festande tillsammans som elever. Vette fan om Kungen kommer att omnämna någon av oss i sitt tal.
 
(publicerade detta inlägg som låg i utkast /Maria)

RSS 2.0