Bondpermis och "funnyjuice"

Sitter hemma i Luleå och mår gott med hemlagat och egen säng. Bestämde mig igår för att "bonna" och åka hem en snabbis över helgen. Sagt och gjort, Anneli på Veolia hjälte mig med biljetter och genast var hemresan och återresan till Gävle ordnad.

Febrig å jävlig la jag mig i sängen vid 17 för att vila bort min feber... ställde varenda jävla alarm jag híttade, plus att morsan, farsan, brorsan och jenny fick ringa och dubbelkolla att jag var med i matchen. 23.59 skulle mitt tåg gå, med Matte bakom spakarna. Yrade som en gris och fick för mig att fönsterlampan var en enorm Coca Cola som bara skulle ner i min hals... fan så törstig jag var.  Slår upp ögonen och ser att lampan har återtagit sin vanliga skepnad och i besvikelsen tänker jag ta en dusch... Givetvis slår feberfanskapet till igen och går upp. Där ligger jag som en hamig liten mes och tycker synd om mig själv för nu fryser jag så förbannat mycket att jag knappast ens kan tänka tanken på att lämna täcket... 45 minuter senare och mycket övertalning kommer jag iväg till duschen som varar i 45 minuter. Kollar på klockan och ser att jag har gott om tid kvar...

Kommer till Gävle C 23:40 för att inse att tågeländet är försenat. Skickar iväg ett SMS till Matte och försöker psyka honom för att han kör för sakta. Får sanningen på stationen och ångrar mitt sms... Knallar bak mot vagn 50 (givetvis näst sist i tåget) med febern upp emot 45 grader eller så... (Ja, vi killar får så hög feber... det är därför det är så synd om oss...) Inser att plats 15 är upptagen av någon mes i 18-årsåldern.... Jahapp... suck... tåget rullar, Daniel tjurar... Tågvärdinnan kommer, Daniel skiner upp, ler och förklarar att han har plats 15 i vagn 50 och inte har för avsikt att ligga sked med okänd yngling... (Givetvis klämmer jag fram att jag är lokförarelev på Veolia) 10 sekunder senare lotsar hon mig genom hela tåget till vagn 43 och en helt egen luftkonditionerad kupé... perfekt eftersom alla ibumetin hade börjat ta ner febern mot hyggliga 41-42 nu, och då svettades man givetvis som fan...

Upp med datorn, igång med film, av med film, på med musikdokumentären om Lynyrd Skynyrd... njuta av musik, gråta en tår över den underbara rock 'n roll som inte görs längre och sörja minnet över Ronnie Van Zant och gänget...

Sen tänkte jag berätta om att hela södra stadsdelen i Gävle (Jo, den heter söder...) vimlar av sköna pubar och restauranger... givetvis blev vi ölsugna när bion hade bestämd sig för att ställa in den föreställning som vi siktade på... fuck!!!! Kommer lite bilder därifrån här nere...

Beer makes beauty!!!


Kanske inte detta som kallas "drick mig snygg"...




FÖT-bana mellan Örbyhus och Hallstavik... en upplevelse. Dock inget för den åksjuke i en T44:a  ;)

Ha de!!!
Daniel

Sagan om 2 vilsna&norrländska damer.

Så har då första veckan passerat för de två norrländska flickorna i dom småländska skogarna.
De trivs jättebra i sitt faluröda hus med vita knutar och frukosten äter de ständigt ute på balkongen i solens varma strålar.

Veckan började med gyttjebrottning för Petras del tillsammans med ett otal timmervagnar i det underbara Grevaryd. Vattnet dröp från hennes axlar och de leriga fötterna värkte av de 15000 steg hon glatt skuttat omkring där under natten, och hoppade av lycka när Therese så äntligen sladdade in på Green Cargo-parkeringen för att hämta hem henne. Efter den underbara natten har det bara varit sommar och solsken var eviga dag.

Therese fick under veckan den nobla uppgiften att passera Stockholm Central i lunchrusningen. Så många signaler har hon inte sett sammanlagt under hela sin LIA-tid som hon gjorde under den passagen.

Petra har gråtit mycket senaste veckan. Inte av sorg dock, mer smärta och glädje.
Tårarna av smärta härstammar ur de snart oräknerliga gymbesök som Therese plågar Petra med.
Tårarna av glädje kommer även de från Therese när hon förgyller Petras vardag med en liten melodi på sin näsflöjt eller en skönsång med stängd mun.
Stackars Petra får bara torka tårar...

I Therese flygel av huset måste en bomb ha slagit ner. I Petras bor det en liten husalf som ständigt håller hennes kläder i fina jämna högar. Men denna Therese, hon har det inte lätt. Hennes husalf har gått i strejk. Spelar ingen roll hur mycket hon försöker, hipsvips har husalfen varit och stökat ner igen. Himla besvärligt...

Spargrisen Tore, däremot han är mätt och glad. Varje gång Petra faller för sitt snusbegär måste Tore få lika många slantar i magen som Petra betalar för detta cancerframkallande gift. Therese måste mata grisen så fort hennes sockerbehov tar över hennes kropp och tvingar henne att inmundiga sötsaker. Men hon är himla duktig, har varit helt ren från socker nu en hel vecka. Måste vara nytt rekord...

De norrländska damerna skulle under dessa sex veckor på det småländska höglandet även göra ett tappert försök att sköta sin kosthållning galant. Det gör de också. Hittills under veckan har det gått åt:
7 paket Hotdogs,
4 paket Keso,
24 ägg,
3 paket wokgrönsaker,
3 klasar bananer,
1 äppelträd med äpplen,
1 gäng med avokado,
1 kg köttfärs.

Akta er Beach 2045 här kommer dom...

Goddagens klassens största bloggare har vaknat till liv.

Tja, som vidare utveckling på föregående gävle praktikanters bloggar så kommer nu mitt lilla inlägg.

Tiden som jag hittills har haft här i gävle är riktigt bra, har haft turen att enbart fått köra med väldigt bra o pedagogiska handledare, sen så skadar de ju inte heller att de har lika sjuk humor som mig:)

Vi började våran praktik på Veolia med att jag och Mr Cockblock körde varsin väg till Stockholm, efter den första chocken me alla signaler kors o tvärs lagt sig så gick de riktigt bra.

Sen så fick jag åka på vad jag tror e en av landets glassigaste turer, Gävle- Göteborg. Turen startar kl 05 i Gävle och man e framme i Göteborg kl 13 för att sedan återvända till Gävle nästkommande dag kl 17. Jag bodde på ett 4 stjärningt hotell i centrala GTB. den långa överliggning här hade enbart ett minus o de var inte den goda miljön, maten, drycken eller värmen utan snarare att jag brände alldeles för mycket pengar. 


Och när det gäller våran lilla mustach kamp så pågår den som sagt till första dagen i skolan efter praktiken, så ala ni som ör närvarande då kommer få njuta av slutresultatet:))


Kan även ta o delge er lite av tågchefernas radiotrafik under gårdagens sväng till ånge.

Tågchefen till 2:e chefen: Kan du komma hit nu kissar den här gubben ner sig hela tiden
2:e chefen: OK


Tågchefen: jonas, kom
Jonas: JA e här
Tågchefen: har ni nån kofot eller yxa där framme som vi kan låna, vi har en gubbe som låst in sig i en kupé och vi får inte upp den utifrån, o nu spyr han oxå.
Jonas: ska kolla kom fram vi nästa stopp.

Måste säga att det ibland känns riktigt bra att sitta där framme:P

vi fick även under denna turen skicka iväg några med polisbil i sundsvall.

Ha d gott alla klasspolare, så hörs/syns vi snart////          Jonne

Persontrafik, vertikalhissar och dieseldunkande!

"Gävle rockar" tycker Jonas att rubriken ska vara. Det blev han nerröstad för. Min röst väger ca 10-15 kilo mer...
Sitter just nu på gården och grillar lax, Daniel, Jonas och Jenny (Daniels sambo). Sommaren är här och livet leker. Jonas har köpt nya skor och shorts. han ser bra ut nu (mest på grund av att han har klippt sig och inte ser ut som en monchichi längre...)

Jonas och Matte kör på Veolia just nu och trivs som fisken i vattnet. Det är kattens pyjamas helt enkelt och Matte instämmer. Green Cargo har jag börjat på och det är jävligt lärorikt. Det är mycket T44 vilket är bra då det ingår i vår grundutbildning. Kankse inte så många som får den lyxen att köra under sina lior.

Har varit ute på en TAM-bana ut till hallstavik där det stundtals var svårt att se spåret ¨på grund av all växtlighet! Tallar och granar växer rakt över spåret och gräs gör rälsen stundtals osynlig. Kul! Tam-körning och all växling är brutalt lärorikt. Nu ska jag däremot fan inte vara så jäkla diplomatisk. Det finns vissa element som suger på GC och det är att många handledare bara kör radioloksturer. Dessa är förbannat trista i längden skulle jag tro, men tar man det ur det utbildningsmässiga perspektivet så är det bra... Nu behöver man dock oroa sig för det eftersom det krävs några års erfarenhet innan man får köra radiolok på GC.

Nu...

Nä fan, nu ska vi inte TÅGA nå mer, ölen lockar desto mer. Grillen är snart varm så då ska vi få våra fiskar varma... (hihi, Jonas fnissar som en flicka)

Skål på er!!!

Jonas, Daniel och Jenny
Matte får vara med på ett hörn, men han har permis i Ptå...

Klart och betalt!

Permis

Fick permis över helgen nu, känns riktigt bra. Första veckan har varit långt, långt över förväntningarna.
Krille och Pascal har ju hävdad att Veolia i Gävle ska vara hur bra som helst. De hade rätt, så in i helvete!

Första turen åkte jag och Jonne tillsammans på. Det var en "mjukstart" ner till Stockholm. Och det är en jäkla skillnad mellan att nöta på norra stambanan och att glida på längs 4-filiga tågmotorvägar. Helt sjukt. Efter första dagen hade man sett fler tåg än man gjort totalt under hela utbildningen. Är man mer än 3 minuter sen från Cst (centralen) så ringer fjärren och skäller. Är man mer än 4 minuter sen blir det hängning...

Handledarna då..jag saknar ord. Har kört med en medelålders herre vid namn Kjell-Åke Hedblom. Om jag ska fortsätta åka med honom kommer jag ha skrattat mig harmynt nästa vecka. Han har en jäkla massa sköna kommentarer på lager. Här är några exempel:

"Smågodis"  (Kjoltyg i åldrarna 18-25 år)
"När man kollar på tjejerna i en fibban och sen på kärringen där hemma kan man tro att det är en annan ras"
"Man kan ju kolla på menyn utan att beställa"

Det rent sociala i Gävle funkar jävligt fint tycker jag. Nu är vi tre hormonstinna grabbar som trängs i en liten etta, modell skokartong. Men jag var snabb att begära att få ta extramadrassen på golvet. Hade ingen lust att ligga och skeda med Jonne. =)

Har bara kört på stockholm hittills, men då känns det som att man har gjort bort det värsta. Har en tur upp till Ånge natten mot tisdag och sen Göteborgsturen på torsdag. Den längtar man till. 26 timmars överliggning säger det mesta  =P

Ska lägga upp nån bild så fort jag tömt kameran också.

Just ja..vi ska ju köra en mustasch-kamp under hela praktiken. Det måste vi också dokumentera =)
Just nu är det undertecknad som har en betryggande ledning framför Babyface-Jonne och Babyface-Danne. Hehe

Nå hej
/Matte

Rummet i Långsele

image56

Gissa vad som prioriteras på rummet.

Martin L vs. ATC 1-0

Fick balisfel med 80-övervakning mellan Stormyran och Grönåsen och klarade mig från att ATC:n skulle bromsa, dessutom så höll jag inte ens på bromshandtaget.

/Martin L

PS. Jag vet, det är självskryt, men va f-n, det är nog enda gången i ens liv man hinner med detta.

Vars e man och lite hjälpande

LIA3:an började med en tur till Älandsbro med lite vutande med en Rc2:a, men man undrar verkligen ocm det är en bana med tågtrafik eller om det är ett långt industrispår (se bild).



Sen så på dag två börjar det med att vårat tåg är nån timme sent och inte blir det bättre när fjärren ringer och säger att vi skall hjälpa TGOJ upp för Anundsjöbacken då dom inte orkade upp i blötföret som blivit. Äntligen tyckte jag, Vut med hjälpfordon, precis vad jag ville få erfara. Hmmm, undra om det är Ronny som fastnat, men der var det inte. Kopplar precis ihop loken på bilden nedan.



Tack vare detta så blev vi såpass försenade så vi kom aldrig fram till Vännäs, utan fick byta i Högbränna till det tåget vi skulle ha hem till Långsele.

/Martin L

14h senare...

Äntligen framme.
14h i en bil tar ut sin rätt.
Trötta trötta trötta...

Resan ner gick himla bra, bara en Rumänsk bil som ställde till det lite. Köra om på insidan?! Nähädu, skulle inte tro det va...

Kul var det också när Petra under tvång, mycket gråt och tandagnissel, skulle köra genom den stora skräckinjagande hufvudstaden med.
-"Det känns som Need 4 Speed!!!" Hahaha...

Nu är vi iallafall framme i vårat lilla hus, som visade sig inte alls vara så litet. Faktiskt rätt stort och himla mysigt! Här kommer vi nog att få det riktigt bra.

På måndag börjar allvaret, ska bli både spännande och roligt!

Vi måste ju bara skryta med den fina blombuketten som stod på vårat köksbord och välkomnade oss till Ormaryd/Nässjö. Hela småland står i full blom, syrener, häggar och rapsfält färgar våran tillvaro.



Nu är det dags för dessa två tjejer att sova, har varit en riktigt lång dag. Imorgon blir det byafest och sightseeing.
Lev livet så ses vi i framtiden!
 
PussåKram// Therese&Petra

Klassfest

Det här skulle jag skrivit för länge sen, men det har gått många timmar och blod, svett och tårar till att ordna allt med praktiken som startar på måndag. Sen att blev strul är väl inte heller nån riktig högoddsare...
Skönt att det löste sig för Mattias iaf.

Nog om det, klassfesten i lördags blev ju en riktig succé. Åtminstone tills vi drog oss iväg till krogen. Stämningen där kan nog bäst beskrivas som högst medioker.
Men hos mackan var det riktigt kul. Lekar av lite olika slag, ex: Vem är snabbast med munnen?
Och ja, det var precis vad ni tror det var ;) Och inte helt otippat var det Jonas som gick ut som segrare.

Sen har vi upptäckt att Linda har en dold talang, som vi misstänker att hon visade prov på i klassrummet när första raden brast ut i en våldsam skrattattack. =P

Det har även tisslats och tasslats en hel del i klassen, kanske nya par på gång? Statistiken talar sitt tydliga språk. Sen september har vi haft inte mindre än 5 skilsmässor. Och 50% av alla damer i klassen har skilt sig. Hur ska detta sluta?

Det enda minus från festen var undermåliga högtalare, dock var varning om detta utfördat av värden. Dessutom väntade vi spänt på både Singstar och Guitar Hero, utan resultat. Men vad gjorde det? Jag skulle ändå ha spöat skiten ur alla på Guitar Hero ;) Jag väntar mig elaka kommentarer nu, hehe.

Idag blev det helt klart med boendet i gävle. Riktigt jävla skönt! En börda mindre att bära.

Sverige mot Kanada i semi...skit...

Förresten, Linda har sin kamera fullproppad med bilder från festen. FIXA!!

/Mr Cockblocker

På Spåret

Det börjar dra ihop sig nu. Nästa vecka ska vi få köra tåg igen, denna gång i 6 veckor :). Det ska bli oerhört kul och jag som får vara på hemmaplan känner mig lyckligt lottad. Inte för att jag har något emot att åka iväg, hade det varit gratis så hade jag farit utan tvekan. Men den sista kör-LIAn som vi har kommer jag bege mig söderut, vart vet jag inte ännu, men någonstans där det ger MEST och där jag verkligen sätts på prov (?).

Annars har det varit en massa fnissande idag.. har varit löjligt trött och att sitta med Linda på vänster sida om mig är fasen inte det lättaste - HAHA!!
PS: Det var INTE jag som gjorde ni vet vad ;)

image50

image51
Bara för att Blomman har pratat om TMX nu i veckan.. Själv har jag knappt kört annat, så det ska bli kul att testa T44 och Rc under kommande LIA.

/ Maria :)

Återupplivning

Jag håller med föregående talare, den här bloggen skulle kunna dödförklaras om inget händer.
Så jag ska dra mitt strå till stacken och skriva en rad eller två.

Nu har blomman varit och härskat i en vecka och det är lika kul varje gång. Han måste verkligen brinna för tåg. Och nu när han snart ska lägga av så har han nog en stor chans att slå sig in på dramaten eller möjligtvis hollywood med sin inlevelse. Min magkänsla säger att han skulle bli en grym skådis.
Tänk att jag faktiskt blev förbannad över att jag blev krasslig häromdagen och därför tvingas stanna hemma från skolan. Hur ofta får man såna tankar?

En vecka kvar till praktiken...
Det börjar bli svettigt att hitta nånstans att bo känns det som. Men det löser sig, sa mannen som sket i badkaret...
Jag försöker intala mig att det ska lösa sig iaf. Men det ska bli kul att pröva på att köra fläsk istället för stål ;)

Kvicksilvret har vågat sig upp mot 20-sträcket idag så jag funderar på att ta en promenad ner till hamnen och trycka i mig en glass =) Känns så deprimerande att sitta inne en sån här dag.

Over and out!
Syns på lördag!
/Matte

Nä nu jävlar...

Bloggen håller på dö! Måste genast åtgärda det...

Jag  måste börja med att konstatera att klassens SMS-kung (läs: mästaren i att fylla inkorgen med pervosaker) åter har befäst sin plats överst på tronen. Jag ska inte säga exakt vem det är, men vi borde fan skramla ihop till ett större minneskort till Johans telefon...

Kul med praktiken då? Inte alls... det verkar vara skitsvårt att få platser. Dessutom verkar Veolia och SJ inte alls komma överens om hur det ska gå tillväga för att lösa med LIA-platser i Luleå åt oss. Trist eftersom det är många som är riktigt intresserade av att åka persontrafik när de är färdiga förare.

Nåja, skit i det allvarsamma. Nu åter till det menlösa... Det börjar råda viss panik i klassrummet! Jag skulle tro att skolan har drabbats av trafficking. Många har hittat subtila inviter till att köpa sex när de har öppnat sina studiehäften. Märkligt... jag tror att allt det här har börjat efter det att någon stal Leifs Laptop... Jag ska inte säga vem jag misstänker men om han skriver fullt på säoprovet så ser jag det som om jag hade rätt.

Senast var det Sonny som förskräckt fick se en annons med en halvnaken dam som han kunde få köpa för 299:- Allt vore väl okej om det inte vore för att kvinnan i fråga var farligt lik en annan i klassen. Med detta i åtanke så  stannade annonsen hos en man långt fram i klassrummet.

Förresten, det körs väl en fest på Lördag? Det sägs att Jonas har fått ledigt från jobbet och han har lovat att göra sin egen tolkning av Chip 'n dales...

RSS 2.0