Tröga vintertider med lågkonjuktur

Snö, mera snö, inställda tåg, urspårade tåg och fler inställda tåg och jour motsvarande tid då man för en gångs skull saknar tåg till personalen istället för det vanliga tvärt om.

Själv så ssitter jag hemma med jour i hemmet istället för att köra dessa tömningsturer, vilket känns lika givande. Fördelen är ju iallafall att man kommer få smaka på de alldeles nybakta lussebullarna som Ingela bakar just nu i skrivande stund (14:14 081127).

Ooops!!! Kollade just i TFÖR och det sena malmtåget gick vist, så vi får se om jag hinner med å smaka på de nybakta lussebullarna, eller om de får vänta tills jag kommer hem.

Tillsvidare så får man väl vara lite egoist och lägga ut en bild på sig själv körandes den absolut första turen som anställd hos GreenCargo :-)

Som en viss egoist så får man vara tvungen att leva upp till det ordentligt och ladda upp denna bild ;-)

/OSPA:n

Ironi

"Ni kommer nog aldrig nånsin behöva veva en växel under era karriärer, men nu vet ni iaf hur det känns"
- Peo Karlsson, för två veckor sen

"Har sprungit på växlingen i Kiruna i två dagar och har inte gjort annat än att veva växlar"
-Mattias Lindgren, idag.

Det, kära kolleger, är den bittra sanningen. Rallarna håller på att bygga ett nytt signalsystem på sjöbangården i Kiruna så just nu är det bara att dyka ner i snön och veva. 
Annars har det varit riktigt roligt att vara BOP:are hittills. Kirunaväxlingen har helvetiskt mycket att göra och det är rofyllda timmar med mycket skratt och ännu mer kaffe. Efter ett skift är det inte långt borta att man checkar in på sjukan för en dos syrgas. För man blir heeeeeelt slut.

Dagens sura äpple får LKAB stå för. Vet inte hur mycket vi kommer drabbas av att de ska stänga ner verken i Svappis och Vitåfors. Men trist är det. Och är det lågkonjunktur så är det. Bara att gilla läget.

Prison Break och lite återhämtning, sen upp och göra ännu ett skift. Ryktet säger att det ska bli dryga 20 minus i Kiruna imorrn. Önska mig lycka till...

RSS 2.0