Slutet är nära

Så helt plötsligt var det sommar och varmt. Då lägger man sig hellre på stranden och dricker en kall än sätter sig i skolbänken och nöter SÄO.
Men en tanke slog mig...vi har inte alls mycket kvar av den här utbildningen. En vecka till i skolan och sen iväg på slut-lian. Vi är alltså bara drygt två månader från att skiljas åt och börja kalla varandra för lokförare.

Tiden från Mars och framåt tycker jag personligen har gått sjukt snabbt. Tyckte det var alldeles nyligt man promenerade till bussen i snöstorm och fullt påbyltat...

Igår hade vi en ganska slapp dag i "skolan". Samling hemma hos hövdingen för lite teambuilding. D.v.s pizza och kubb. Det var riktigt kul att hitta på nåt allihopa i solgasset. Men synd bara att det vinnande kubblaget fuskade så förbannat  =P

Och det här med att hitta jobb i hemtrakterna efter skolan har varit ett ganska stort problem för många. De flesta vill ju stanna kvar i boden eller luleå med tanke på familjer och barn. Problemet är ju bara att det inte kryllar av jobb där.
Enda stället som verkligen skriker efter förare skulle väl vara Kiruna...jag sökte mig dit så man lär väl garanterad jobb där sägs det.
Men flytta tillbaka till Kiruna...vilket elände. Kan tänka mig att januari februari är riktiga höjdarmånader att köra malm.
Tänk er följande scenario: Du puttrar på i hiskeliga 60 km/h och nånstans i höjd med Stordalen blir det plötsligt spänningslöst. Utanför är det -38ºC... Då tror jag det är ganska lätt att hålla sig för skratt  =)

Till helgen kommer mina alkispolare och hälsar på. Då blir det PDOL och man får äntligen dricka öl med ordentligt folk, hehe. Idag har kvicksilvret orkat sig upp till 25-sträcket så jag ska ta mig ner på stan och käka en glass eller en langos inne på området. Det är helt klart kattens pyjamas =P

/Matte


Vilodag på sommaren

Vi möttes hemma hos Leif och satt ute och käkade pizza, spelade kubb m.m. Skönt var det och så slapp man traggla SÄO ett tag.

Kubbmästerskapen i lokförarelever
Första och enda omgången kubb som självklart vanns av dom som ville.

/OSPA:n

And the winner is...

Mustaschvinnaren från

Juryns motivering: Med en enastående borst under näsan har Mattias gett snorbromsen ett helt nytt ansikte. De vackert utsirade kringlorna var det som i slutändan gav Matte den slutgiltiga sergern!!! Grattis din fan...


Vi tar semester eller... whatever

Jo, semester...   jisses så skönt!!! Ledig, sommar, bira på stranden, bira på färjan (eller, Bistro bar brygga som det heter...), sena ljusa sommarkvällar, trevliga repriser på TV, god whisky, lalla, klippa gräset, yada yada... Nu är det bara en vecka kvar innan Carina sträcker upp oss med lite kundservice, sedan väntar Joar och SÄO och sedan ytterligare lite SÄO inna sju veckor med slutpraktik kommer att gå av stapeln... känns som att man kan räkna in allt nu.

Det sjuka med allt är att allt går i ultra speed! För ett år sedan var vi några som satt och svettades på urvalstesterna och allt kändes som en evighet. Ingen visste om  man skulle komma in och allt kändes så jäkla avlägset. Nu sitter vi snart och plitar på våra slutprov, skickar ansökningar, går på intervjuer, internutbildas osv...

Nåja... jag har hur som helst bara gott att säga om den senaste perioden och ´jag ser redan fram emot nästa. Vette tusan var jag hamnar men skitsamma, bara jag får köra tåg så är jag nöjd. (Kan även tänka mig VUT...) Boden Alive har gått av stapeln och mina rapporter från Boden säger att det har varit många elever ute i farten. Samma gäller för när Boden Arena hade invigning med Robban Wells och gänget. Törsten den kvällen släcktes nog bäst med alkoholhaltiga drycker hörde jag... sedan var det visst någon som behövde hjälp av ett par pensionärer med att ta sig upp... Hmm... måste nog kolla upp det där...

Luleåkalaset väntar, men först blir det en sväng till Trästocks i "She-left-you" (Skellefteå...) Gratisfestival som passar mitt CSN-feta konto alldels utmärkt. Dessutom ska Machinae Supremacy spela... kan bara bli grejjt!!!

En fundering återkommer dock hela tiden... eller snarare ett huvudbry... Gods vs. persontrafik... fräschare RC6:or, R-broms och 160 km/h mot halvslitna RC4:or, g-broms (p i bästa fall) sällan matarledning, och 110 km/h som snabbast... Jag vet då vad jag känner mig mest sugen på, vet du vad du vill då? Vet då att Martin L har Långsele på en speciell plats i sitt hjärta... en Långström i Långsele... äktenskapet är fullbordat ;) Matte L har sin plats i Kiruna spikad! Micke i G-vare... Det ryktas om att Jonas har halva inne på GC i Gävle, men att det förhandlas om slutlön direkt eller en Maybach som tjänstebil... får se där...

Synd bara att våra banor är så jävla kurviga och maxbelastade och att länstrafiken inte vill köra mer fjärrtåg istället för bussar... tänk er Luleå-Kiruna i en go och fin Regina eller kanske t.o.m. ett "Elefantarsle" (X30 heter den va?) Nåja, det kanske kommer längre fram när LKAB har byggt dubbelspår hela vägen mellan Luleå och Kiruna... ...right!!!

...sniff sniff... Just ja, det var lukten av den goa och fina Lagavulin som Markus, Jonas och Matte grejade åt  mig... Kiitos!!! Den lockar med nyupphällda 4 cl och en skön kvällsol... Sayonara!!!

/Daniel

RSS 2.0