Känns det igen?

I onsdags när man kom tillbaka från en sväng till Murjek så mötte man först Iggström inne på äntligen och sen kom halva nummer två av Tcc Ky2 Boden in för att titta på lite T44 och diverse signaler och växelklot m.m.



Känns det igen?

Död blogg?

Det har inte varit så många uppdateringar den sista tiden här på bloggen. Beror det på att ni är alldeles för upptagna med skriva OSPA-blanketter? (den var riktad till dig, Martin)

Här på kalfjället i Kiruna går allting hur bra som helst. Har varit jävligt mycket strul efter julhelgerna när två malmtåg krockade på KMB, §70 så det står härliga till. Dessutom måste man numer ringa och få starttillstånd när man passerar snett höger. Men det ska nog vara fixat nu hoppas jag. Man får ju knappt köra nånting längre när trafiken har gått ner så mycket. Från att ha gått 12 tåg om dan norrut går det idag mellan 4-5. Det märks.
Körningen går annars hur bra som helst, men det händer nästan ingenting här uppe. Djur och sånt har man knappt sett, balisfel har jag inte fått sen i höstas. Det är inget bra omen. Är nästan säker på att allt skit kommer hända på min första egna tur. Gissningsvis älgkollision som medför att ATC'n pajar ihop, kikarna under loket flyger all världens väg och dessutom får man väl tjuvbroms och varmgång samtidigt.

Nu börjar man iaf vara inne på slutklämmen av praktikdelen. Jag och Sjaunja börjar lokutbildningen på Dm3 och IORE nästa vecka. Och den är 2-3 veckor, sen blir det körning med en förhoppningsvis lugn insare. Sen bör det nog vara klart.

Sen är det en spännande tid framöver innan man får veta om man får vara kvar eller inte, men enligt cheferna här så verkar kirunamanskapet vara oantastliga. Och skulle det bli tal om uppsägningar har vi ganska många 60+ som kör på övertid så man blir iaf lite lugnare av det.

Det är helt sjukt hur snabbt det svänger, för ett halvår sen var lokförare det säkraste jobbet i världen och nu ser det ut så här...

/Kiruna

Ripats by night...

Har varit på ny Oljetågstur till Kiruna! Allt väl och inga incidenter... Tamigfan, inte ens detektorvarning. Delar med mig med en bild från Ripats när det var stopp för vidare färd mot Nuortikon. Fint ute med månsken osv...

Ripats by night...


Daniel

RSS 2.0