"Omstart"

I och med den senaste tidens onormala mängd ledighet kändes det som första dagen i skolan igen.
Och som jag har längtat..hehe. Och att vara ledig är ju underbart. I en vecka. Max.

Jag har räknat ut att jag befunnit mig i skolbänken hela 7 gånger sen vi drog iväg på våran LIA1 innan julmiddagarna och tomtefyllan. 7!!! Och vi snackar om en period på knappt två månader. Har utan att överdriva klättrat på väggarna hemma av ren tristess. Så det var en ljuv känsla att få komma tillbaka och få höra ord som SÄO, bromscylinder och diverse andra tågpornografiska uttyck.

Tankar om "Blomman"
Tänkte första dagen att det ser ut som en rejält butter karl och började redan planera hur jag skulle hålla mig vaken. Och så öppnar han käften...
Jag säger då det, det gubben kan sin sak. Och han är faktiskt i klass med "skorpan" rent pedagogiskt. Tidigare har det där med bromssystemet varit lite luddigt. Vad som händer när man börjar rycka i D3:an etc. Men nu är det glasklart. Märkligt men befriande.

På måndag är det dags att bege sig norrut till Luleå för att under två timmar antasta ett Rc lok. Ska bli kul.

/Mattias med tt

Facket och P-H

Så har även andra halvan av klassen fått träffa P-H från GC och SEKO! Det var intressant både och eftersom båda representationerna gav positivare utsikter om framtiden.

Lönen ser ju inte ut att gå åt helt fel håll heller... Ganska skapligt får jag lov att säga. Från facket hade vi besök av Inge J och Lennart N, (Jupp, det var Annas pappa för er som undrade).

Ser lovande ut även för de som är inriktade mot persontrafiken. Även de nygamla SJ Norrlandståg AB verkar se ett stort behov av att anställa, inte bara nu initialt efter vår utbildning, men även kontinuerligt under åren som kommer.

Ska ändå bli spännande att få se om de har möjlighet att komma till klassen och informera, knyta kontakter osv. Att SJ och GC kommer tar jag för givet, men även företag som TGOJ och Hector bör vara framme redan nu om de har för avsikt att nypa någon av oss till hösten.

Hoppas ni har det bra allihopa där ni nu är. Vi ses alla på Torsdag med RC-utbildningen!!!

/Daniel

RSS 2.0